Lite Fun Light och hönsbuljong nån?
Vaknar klockan ett efter en hård natt vid pokerborden. En störning i atmosfären, en monstertilt, fick mig att sitta uppe tills det ljusnade. Men det slutade för en gångs skull som en romantisk komedi, lyckligt.
Magen kurrar. Det vattnas i munnen på mig när jag öppnar kylskåpet i jakt på något ätbart. Men jag blir lika besviken varje gång. Som en hund när matte glömmer fylla på matskålen. Vad hittar man i en pokerspelande ungkarls kylskåp?
Dagen till ära stoltserar jag med en tub ärtsoppa, fyra veckor för gammal. En burk makrill, sparad för finare tillfälle. En halv, möglig, gurka. Senap och ketchup. Några centiliter saft, Fun Light. En Carlsberg Hof. Kaviar. Och sist, och minst, hönsbuljong.
Jag frågar mig själv. "Varför i hela friden har jag hönsbuljong? Ser det ut som om jag ska laga mat?" Funderar på om jag ska skicka in mina ingredienser till det där radioprogrammet där en kock slänger ihop käk med vad som helst. Men den här häxblandningen kan väl ingen lyckas med? Jag tror hotellet har remouladsås idag. Drar mig dit i stället...
Fredag. Och den här kommer att bli bra. Riktigt bra. Jag känner det.
Ikväll ska jag och Optikern hem till Fagbet-kollegan Andy för umgänge. Bastu, poker och öl står på schemat. Och sen blir det utgång till Nässjös nyöppnade rockklubb, kan ni tänka er. Mycker mer än så kan man väl inte begära av en kväll?
Annars funderar jag faktiskt på att sluta blogga. För man ska väl sluta på topp? Och om man nu någon gång är på topp som pokerbloggare måste det vara när man får beröm av Dan Glimne. I kommentarsfältet i mitt senaste inlägg på Aftonbladet skriver han "Det är bara att inse fakta. Dybban skriver som en gud."
Jag är på allvar orolig för att den kommentaren kommer att stiga mig åt huvudet. Tänk om jag är gud? Allvarligt. Jag är i stort behov av negativ kritik. Jag vill inte bli självgod och dryg. För jag hoppas inte jag hunnit bli det, än.
Trevlig helg!