Martin Jacobson pratar matlagning och teamwork
Världsmästaren Martin Jacobson är utbildad kock. I senaste avsnittet av podcasten Syn! berättar Martin om det han saknar mest med kockyrket.
Poker.ses podcastserie Syn! har hittills kommit ut i sex avsnitt, och i det senaste som släpptes härom dagen var det Martin Jacobson, den tidigare världsmästaren, som gästade programmet. Episodens titel var "Att vara världsmästare", men kom mycket att handla om träning, hälsa och matlagning. Martin är utbildad kock, och gillar att laga mat, men säger att det tyvärr inte blir så mycket hemlagat när han har så många bollar i luften.
"Jag känner att jag fortfarande har vad som krävs, men när jag väl lagar mat känner jag mig lite ringrostig. Skulle jag gå in i ett restaurangkök idag skulle jag nog få tillbaka det ganska fort, det sitter där i ryggmärgen, men det skulle nog ta ett par veckor innan man kom in i systemet."
Martin säger också att han saknar teamworket i köket, jämfört med det klart mer individuella arbetet som pokerspelare.
"Jag skulle säga att det är just den aspekten jag saknar med att jobba på restaurang. Det är mycket jag inte saknar, men just den känslan av att vara ett team och producera en fantastisk produkt tillsammans. Att erbjuda en service till kunderna, och känslan av att avsluta ett arbetspass och verkligen känna sig nöjd med sin prestation, och sen verkligen kunna njuta av att vara ledig"
Du hittar hela avsnittet nedan.